Димитър Кутровски прекрати кариерата си



17-01-2016 15:59 | Tennis24.bg

Димитър Кутровски прекрати професионалната си кариера. Новината съобщи лично вече бившият национал за Купа „Дейвис” в профила си във Facebook. Софиянецът разкри, че от идния вторник започва работа в USTA като помощник треньор.

„Мина известно време от последната ми публикация тук, но аз ще покрия това по-късно. Важната новина е това, което ще се случи идния вторник, когато ще започна работа в UTSA Men′s Tennis като помощник треньор. Много се радвам, че ми беше дадена тази възможност да помогна на програмата. Това означава, че професионалната ми кариера приключи. Беше много интересно пътешествие, в което се запознах с много хора и направих много приятели, видях много различни градове и държави, но е време да продължа напред.

Тъй като имам доста опит като професионален състезател, ще ми трябва повече от една публикация във Facebook, за да покрия всичко. Накратко, искам да кажа благодаря на всеки, който ми е помогнал през годините, от треньорите, през домакините, до добрите приятели в тура, и разбира се моето семейство и моята съпруга. Сега се вълнувам от следващата стъпка в моя живот”, написа Кутровски.

28-годишният Кутровски за последно игра за България в края на септември миналата година, когато бе част от отбора за Купа „Дейвис” в решаващия плейоф за влизане в горна група срещу Унгария. Софиянецът бе в ролята на първа ракета, но допусна тежка загуба с 0:3 сета в първия мач на сингъл и не получи доверието на капитана Тодор Енев в останалите битки.

Кариерата на Кутровски бе белязана и с допинг скандал. В началото на сезон 2012 българинът направи фурор на турнира на твърди кортове в Сан Хосе, където достигна до полуфинал. В последствие обаче бе установено наличие на метилхексанамин, който е в списъка на забранените вещества на WADA.

Кутровски се завърна на корта през май следващата година, когато записа участие на няколко турнира в България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини