Мнението на журналистите: Явор Геронтиев



18-05-2016 17:07 | Станко Димов

В навечерието на „Ролан Гарос” от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-опитните и доказани български журналисти, отразяващи любимата игра. Попитахме ги за техните очаквания за турнира, както и ги помолихме да се представят с няколко думи. Започваме с Явор Геронтиев. В следващите дни ще прочете още много любопитни мнения.

Аз съм Явор Геронтиев. 25 години се занимавам със спортна журналистика, почти 22 от които във в. "24 часа". Бил съм 10 поредни години на "Ролан Гарос", 3 пъти на "Мастърс" (световното на АТП) във Франкфурт, 1 път на US Open и гледах последния мач в кариерата на Андре Агаси, 1 път на (бившия вече) турнир за мъже в Мюнхен, тогава бе с най-голям награден фонд. Допреди няколко години почти не пропусках мач на националните отбори за купа "Дейвис" и "Фед къп" и много се радвам, че при дебюта си през 2008 г. в Пловдив Григор Димитров ми призна, че иска да стане шампион на "Уимбълдън", което се случи малко по-късно. Много се гордея с интервютата си с Ник Болетиери и Борис Бекер.

- Кои ще играят на финала при мъжете? (бел.ред. жребият за основната схема ще се тегли в петък по обяд)
- Новак Джокович и Рафаел Надал. За сърбина това е поредна възможност да спечели турнира, а за играта на испанеца на червено коментарите са излишни. Освен ако не отпадне рано, което едва ли ще се случи.

- А кои ще спорят за титлата при жените?
- Серена Уилямс и Виктория Азаренка. Водачката в ранглистата обикновено е във форма с някои изключения точно в Париж. А Вика отново играе много добре.

- Как ще се представят българите в Париж?
- Надявам се Григор Димитров да стигне поне трети кръг въпреки проблемите (да ме извини за израза) в главата напоследък. Искрено се надявам Цветана Пиронкова да запише поне една победа.

- Кой/коя ще бъдат големите открития?
- Доминик Тим. Австриецът играе страхотно, а освен това е много приятно да го гледаш. При жените Медисън Кийс.

- Кой/коя ще бъде голямото разочарование?
- Томаш Бердих и Симона Халеп.

(Явор Геронтиев, в. 24 часа. Снимка: личен архив)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини