Баскетболен шампион: Титлата на Федерер е най-хубавият ми спомен в Париж



29-05-2016 12:05 | Любомир Тодоров

Един от най-добрите европейски баскетболисти в последните две десетилетия - 34-годишният французин Тони Паркър е известен фен на тениса и по-специално на "Ролан Гарос". И тази година той пристигна в Париж. Четирикратният шампион на НБА с отбора на "Сан Антонио Спърс" даде интервю за официалното издание на турнира от Големия шлем, което излиза всеки ден.

- Тони, вие сте верен фен на "Ролан Гарос", когото често виждаме на трибуните. На какво се дължи това?
- Обожавам тениса и идвам да се наслаждавам на големи мачове тук. Имам тенис корт у дома и обичам да играя. Той е любимият ми спорт и по време на ваканциите, за да остана във форма.

- Кой е най-яркият ви спомен от турнира?
- Имам много спомени, защото идвам тук от дете. Но ако трябва да спомена само един - това е денят на финала през 2009 година. Тогава Федерер спечели титлата и взе реванш за предишните си неуспехи на "Ролан Гарос". Това беше един велик момент. Бях много щастлив, защото много обичам Роджър!

- Кои негови качества ви впечатляват?
- Федерер е спортист, който е за пример на целия свят. Изявите му на корта и извън него са невероятни и е на върха от толкова много време. Адмирирам всички атлети, които са като посланици на своите спортове и имат дълга кариера. Аз също имам продължителна кариера. Много е трудно да останеш на върха толкова дълго време. Затова в негово лице имам един чудесен пример.

- Кой ще спечели на финала?
- Джокович изглежда фаворит. Но след като разбрах, че Роджър няма да участва тази година ми е малко безразлично кой ще спечели.

- А какво мислите за кандитатурата на Париж за Олимпиадата през 2024 г.?
- Подкрепям я със всички сили! С цялото си сърце искам да спечелим правото да организираме игрите. Ще бъде чудесно за следващото ни поколение спортисти да участват на Олимпийски игри у дома.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини