Григор Димитров взе реванш и е на полуфинал



19-08-2016 19:24 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров записа поредна победа в Синсинати, щата Охайо, и се класира за трети път на полуфинал в турнир от сериите "Мастърс 1000".

Той победи американеца Стийв Джонсън със 7:6(8), 6:2 за час и 25 минути и взе един вид реванш за загубата от този съперник на Уимбълдън тази година.

В първия сет имаше само една точка за пробив. Тя бе в актива на 23-ия в света янки в третия гейм, но Димитров устоя. Закономерно се стигна до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 3:3 точки. Григор стигна до сетпойнт при 6:5, но не успя да спечели. Пропусна и втори, после отрази точка за частта на съперника и при третия шанс ликува след ретур с рамката на американеца. Частта продължи 52 минути.

Димитров стартира с пробив в откриващия гейм на втория сет. Той получи две възможности като до втората стигна с ефектен бекхенд уинър, за което получи поздравления от Джонсън и след това я реализира. Последва затвърждаване на нула. А след това още един брейк за 4:1. При 5:2 Димитров сервираше за победата, отрази две точки за пробив и ликува при първия мачбол.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Той завърши с 4 аса и една двойна грешка. Вкара 67 процента от първия си сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му.

За успеха носителят на 4 титли от АТР Тур взема 360 точки за световната ранглиста, което му гарантира връщане в Топ 30. Това означава, че ще бъде сред поставените на US Open.

Григор очаква тенисист от Хърватия на полуфинала. Това ще бъде победителят от двубоя между Марин Чилич и Борна Чорич.

До момента българинът е стигал до тази фаза в "Мастърс 1000" през 2014 година, когато последователно се класира между четиримата най-добри в Рим и след това в Торонто. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини