Григор Димитров срещу свой кошмар на четвъртфиналите



Григор Димитров срещу свой кошмар на четвъртфиналите
Свързани турнири
Свързани играчи
28-09-2016 17:14 | Станко Димов

Григор Димитров научи името на следващия си съперник на АТР 250 турнира на твърди кортове в Ченду, Китай. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу Диего Шварцман, като залогът ще бъде участие на полуфинал. Срещата между двамата ще бъде в петък.

Григор Димитров и Шварцман са играли само веднъж, но двубоят им определено беше паметен. Става въпрос за финала на турнира в Истанбул по-рано през сезона.

На червените кортове в турския мегаполис Димитров бе само на няколко точки от първа титла за годината, след като водеше в резултата със 7:6 (5), 5:2, а при 5:3 сервира за трофея.

Българинът обаче допусна обрат и загуби двубоя, при това с 0:6 гейма във финалния сет. Въпросният мач приключи с наказателна точка за Григор, който потроши поредна ракета пред погледа на съдията на стола, ясно осъзнавайки последствията от гневната си реакция.



Шварцман със сигурност също никога няма да забрави този мач, защото той му донесе първата и за момента единствена АТР титла.

Загубата от Шварцман доведе до тотален срив в играта на Григор, който след финала в Истанбул записа серия от 5 последователни загуби в първи кръг на турнири.



Със своите 170 см Диего Шварцман е сред най-ниските състезатели в тура. 24-годишният аржентинец в момента е №70 в ранглистата, където Григор заема 21-а позиция. Върховото постижение на Шварцман е достигането до №57 в началото на май тази година.

На старта в Ченду Шварцман се справи с Раджийв Рам – 6:4, 7:5. Във втори кръг аржентинецът надви №8 в схемата Паоло Лоренци – 6:0, 6:4. От своя страна Григор Димитров започна в турнира директно от втори кръг, където победи Душан Лайович – 7:6 (1), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини