Описаха възхода на Тийм в книга



Описаха възхода на Тийм в книга
Свързани играчи
Тагове
24-10-2016 14:59 | Tennis24.bg

Доминик Тийм е едно от най-горещите имена в световния тенис за 2016 г. Австриецът, който ще е една от големите звезди на Sofia Open догодина, вече е описан и в книга. В родината му представиха „Dominic Thiem Method“, написана от треньора му Гюнтер Брезник. В нея специалистът описва тайната на успеха на 23-годишния тенисист, който проби в Топ 10 в света тази година.

„Първото, което ме впечатли у него, е, че винаги искаше да прави нещо. Винаги имаше топка в ръцете, или играеше срещу стената. Дори когато говорехме, пак въртеше топка в ръцете си“, казва Брешник за възпитаника си.

Треньорът допълва: „Доминик е звезда. Всеки иска да го познава, да пише за него. Затова и аз посветих заглавието и корицата на книгата си на него. Знам, че той няма да се почувства стресиран и под напрежение заради това. А защо нямаше толкова добра втора част от сезона? Не знам, не мога да обясня причините за това. Имам страхотна връзка със семейството му, но не бих издал нещо, за да не бъда от полза на противниците му. Определено не е уморен и не работи твърде много напоследък“.

На премиерата на книгата се появи и самият Тийм. Той тренира под ръководството на Брешник от както е на 13 годишна възраст. „Не знам какво щях да правя без Гюнтер. Може би тенисът щеше да ми е само хоби. Или пък щях да стигна до Топ 200, или Топ 100. Със сигурност нямаше да съм толкова успешен. Благодарение на него съм различен човек“, каза младокът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини