Григор Димитров на десети финал



07-01-2017 08:30 | Любомир Тодоров

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира на финала на турнира в Бризбън, Австралия, на твърди кортове.

Седмият поставен отстрани водача в схемата и шампион от 2016 година Милош Раонич от Канада със 7:6(7), 6:2 и стигна до десетия си финал в кариерата и втори в този град след 2013-а.


В първия сет всеки печелеше убедително подаването си. Раонич не загуби нито една точки при 14-те си вкарани първи сервиси, а Гришо загуби само две точки. Закономерно се стигна до тайбрек.

В него Димитров поведе с 3:0 точки с два минипробива, но Раонич ги върна и смяната на половините дойди пре 3:3. След страхотен минаващ удар канадецът стигна до сетбол при 6:5, но Гришо го отрази с форхенд уинър. После българинът стигна до сетбол, но съперникът го неутрализира с добро воле. При втория си сетбол Григор успя и взе тайбрека с 9:7 след 54 минути игра.

Чак в петия гейм на втория сет се стигна до точки за пробив. Те бяха в актива на Димитров.Той поведе с 40:15, но Раонич стигна до дюс. При третата възможност обаче Димитров ликува, след като форхендът на канадеца спря в мрежата и поведе с 3:2. Последва нов пробив на нула за 5:2. След това хасковлията стигна до два мачбола и реализира първия след поредната грешка на канадеца.

Как се разви срещата гейм по гейм

 

Димитров завърши със 17 печеливши удари (4 аса) и само 7 непредизвикани грешки, една от които беше двойна.

На финала Гришо очаква Кей Нишикори от Япония. До момента той няма победа срещу този съперник в 3 мача.

 

В кариерата си Димитров е спечелил 4 титли - в Стокхолм през 2013 година и през 2014-а в Акапулко, Букурещ и Куинс Клъб. Финалите на българина са били в Бризбън (2013 г.), Стокхолм (2014 г.) и през миналата година в Сидни, Истанбул и Пекин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини