Поискаха пълно отстраняване на Русия от спорта



11-01-2017 14:22 | Tennis24.bg

Пълно отстраняване на Русия от световния спорт, отнемане на домакинствата на международни състезания и мораториум за даването на нови, поискаха с декларация представители на Асоциацията на националните антидопингови комитети (NADO).

Това стана на среща в Дъблин, която завърши с този много остър документ, информира "Ройтерс". От Асоциацията настояват също така в международните състезания да бъдат допускани само руски спортисти, преминали през проверка, които са съгласни да участват под неутрален флаг.

Подписите си под документа са сложили представители на антидопинговите комитети на Белгия, Канада, Дания, Естония, Финландия, Франция, Ирландия, Япония, Хърватия, Холандия, Норвегия, Полша, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, ЮАР, Германия, САЩ и Австрия.

"Втората част на доклада на Макларън показа чудовищни доказателства за съществуването на системен проблем с допинга в Русия, който стои нерешен. Необходим е цял комплекс от реформи.

Докато не видим някаква централизирана система за борба с това явление в Русия, то не можем да бъдем сигурни в чистотата на нито един руски спортист. Пътната карта е ясна, но от страна на Русия засега няма никакво разкаяние, а пълно отрицание на проблема", коментира генералния директор на Асоциацията на националните антидопингови комитети Джоузеф дьо Пенсие.

Повече от 100 руски атлети бяха спрени от участие на олимпиадата в Рио през 2016, но това изглежда само като предупредителен изстрел на фона на задаващите се още по-сериозни санкции. От Русия вече бяха отнети няколко големи международни състезания. Под сериозен въпрос вече е поставено участието й на зимните олимпийски игри в Пьончан.

Източник: BGathletic.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини