Кой може да попадне в Младежкия Мастърс?



11-01-2017 18:01 | Tennis24.bg

Oсем от най-добрите играчи на възраст под 21 години ще участват в първото издание на Младежкия Мастръс в Милано. Oфициалната интернет страница на АТР отново погледна към най-младите в Тура, в опит да предположи, кои могат да са изгряващите звезди, които ще се противопоставят за короната в Италия.


Подготовката за дебютното издание вече е разгара си, въпреки че той ще се проведе от 7 до 11 ноември. Наградният фонд за надпреварата е 1,275 милиона долара, а форматът е като този на финалите на АТР – групова фаза, а след това се играят на елиминационен принцип полуфинали и финл.

 

В полезрението на организаторите вече е и Даниил Медведев – 20-годишният руснак, който по-рано този месец игра първия си финал в АТР. Медведев загуби от Роберто Баутиста Агут в Ченай. Той вече е на 150 точки от класиране за едно от 8-те места в Милано. Основен негов съперник за финалите е австралиецът Омар Ясика, който стигна до финала на Челънджър-а в Хепи Вали в Австралия. 7 от участниците ще се класират по ранкинг, а осмият ще играе с уайлд кард от организаторите.
Ето и кои играчи според ранглистата ще участват през ноември в Столицата на модата.

Александър Зверев (номер 24, възраст – 19 години)

Германецът впечатли всички почитатели на тениса през 2016 г. със солидния си бекхенд, енергия и способност да печели големи мачове. През септември сложи край на серията от 11 поредни победи на Стан Вавринка, като го победи в Петербург. Десничарят Зверев стана и първият тийнейджър с титла в АТР след Марин Чилич, шампион в Ню Хейвън през 2008 г.

Карен Хачанов (номер 51, възраст – 20 години)

През целия минал сезон московчанинът гравитираше около топ 100, но със здрава работа проби в стотицата. В Ченду в Китай той победи последователно четирима играчи от Топ 35 и спечели първата си титла в АТР. Така си осигури скок от 46 места в ранглистата и стигна до номер 55. През 2017 г. ще се опита да покаже, че има място сред първите 50 в света.

Хачанов


Борна Чорич (номер 57, възраст – 20 години)

Целеустременият хърватин записа впечатляващ сезон през 2016 г. и за втора поредна година завърши в Топ 50. Чорич изигра и първите си два финала в АТР, като загуби в Ченай от Стан Вавринка и в Маракеш от Федерико Делбоонис. В Синсинати 20-годишият хърватин показа най-добрия си тенис и стигна до четвъртфинал в турнира от серията Мастърс. Той победи там Беноа Пер, Ник Кириос и тогавашния номер 5 в световната ранглиста Рафаел Надал. Така се превърна в най-младия четвъртфиналист в Мастърс турнир Новак Джокович през 2006 г.

Даниил Медведев (номер 65, възраст – 20 години)

Руснакът проби в Топ 100 в края на 2016 г. отчасти заради достигането си на четвъртфиналите на турнира за Купа Кремъл в Москва. Във втория кръг там той записа най-големия успех до момента в кариерата си – срещу 28-мия в света Виктор Троицки. Той получи признание не само заради играта си, но и заради уменията си в социалните медии.

Тейлър Фриц (номер 91, възраст – 19 години)

Американецът изгря на голямата тенис сцена в началото на 2016 г., като стигна финал на турнира в Мемфис в едва третия си мъжки турнир. Той спечели 15 мача в Тура и през август стигна до номер 53 в ранглистата. Калифорниецът бе избран и за Играч на бъдещето от АТР за 2016 г. – чест, с която през 2014 г. бе удостоен Чорич, а през 2015 г. – Зверев.

Джаред Доналдсън (номер 101, възраст – 20 години)

Американецът направи пробив в Големия шлем, след като стигна трети кръг на US Open. Надява се да направи голямата крачка напред през 2017 г.

Хьон Чун (номер 104, възраст 20 години)

Кореецът пропусна заради травма турнирите от юни до август, но се върна с титли в Челънджър турнири в Тайван през септември, Кобе – през ноември. През 2015 г. бе номер 51 в света.

Франсис Тиафо (номер 107, възраст 18)

Поредният обещаващ талант от американската школа. Той загатна за качествата си, след като стигна до два мачпойнта срещу Давид Гофен на Индиан Уелс. Спечели и първата си титла в Челънджър турнир – в Гранби и през октомври стигна до номер 100 в световната ранглиста. Какво ли ще покаже през 2017 г?

Стефан Козлов (номер 117, възраст – 18 години)

Роденият в Македония тенисист се мести с родителите си в САЩ, когато е едва на 1 година. През 2016 г. записа първата си победа в Тура, като победи Йошихито Нишиока в Хертогенбош, а след това надигра и Стийв Джонсън.

Ернесто Ескобедо (номер 133, възраст 20)

Калифорниецът победи Тиафо през юли за титла в Челънджър турнир. Месец по-късно записа и първа победа в турнир от Големия шлем, след като би на US Open Лукаш Лацко.

Дукии Лий (номер 148, възраст – 18 години)

Кореецът има една от най-необикновените истории в Тура. Той е глух, но е един от най-големите таланти на корта. Изигра много квалификации за турнири на АТР и Челънджъри, но все още не успява да стигне до основна схема.

Кантен Али (номер 154, възраст – 20 години)

Французинът спечели първа титла от Челънджър през април в Талахаси, като победи Тиафо. А след това през октомври стигна до финала на друг турнир от същата категория – в Калифорния.

Андрей Рубльов (номер 165, възраст – 19 години)

Руснакът вече има два финала в Челънджъри, като втория бе в Мулерон Льо Каптиф, загубен от Жулиен Бенето. Преди това обаче победи 47-ия в света – Беноа Пер.

Елиас Юмер (номер 161, възраст – 20 години)

Десничарят стигна първия си четвъртфинал в АТР през юли – в Гщаад. Три месеца по-късно, в партньорство с по-малкия си брат Микаел, спечели и първа АТР титла – на двойки в Стокхолм.

Майкъл Мо (номер 195, възраст – 18 години)

Още един млад американец в Топ 200.Вой спечели първа титла от Челънджър турнир – в Ноксвил през ноември. Очакваме го и на Откритото първенство на Австралия, където ще играе с уайлд кард.

Ноа Рубин (номер 197, възраст – 20 години)

Рубин е шампион за момчета от Уимбълдън през 2014 г. 2016 обаче не успя да се прояви заради контузия в глезена. Все пак успя да стигне един финал в Челънджър – в Стоктън, но загуби от Тиафо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини