Джокович спечели в 3 сета срещу Вердаско



17-01-2017 12:35 | Любомир Тодоров

Шесткратният шампион от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович започна защитата на титлата си с трисетова победа.

Вторият в схемата сърбин преодоля Фернандо Вердаско от Испания с 6:1, 7:6(4), 6:2  след два часа и 20 минути игра на централния корт "Род Лейвър Арина". Този път на победителя не му се наложи да спасява мачболи, както се случи преди дни на полуфинала в Доха.

Ноле стартира мощно мача и за по-малко от 20 минути поведе с 5:0. В шестия гейм левичарят от Мадрид отрази два сетпойнта, преди да спечели най-сетне подаването си, за което беше възнаграден с аплодисменти от трибуните. След това 29-годишният белградчанин изпусна още едва точка за приключване на частта, преди най-сетне да го затвори след майсторско надиграване на мрежата.

В началото на втория сет Вердаско стигна до първите си точки за пробив след отличен ретур и успя за 2:0. Веднага обаче Джокович направи рибрейк. Това не притесни испанеца, който отново проби, за да поведе с 3:1, но отново се стигна до светкавичен рибрейк. Най-сетне Новак взе подаването си в тази част, за да изравни при 3:3. В деветия гейм имаше сериозна драма. Сърбинът поведе с 40:15, но Нандо отрази точки за пробив и след дълга битка взе подаването си. Джокович продължи да натиска и в следващия сервис гейм на съперника дръпна с 40:0 след негови грешки. 33-годишният ибериец обаче отрази опасностите и взе подаването си. Така се стигна до тайбрек. В него Ноле поведе с 3:0 точки, но Вердаско спечели следващите 4 разигравания. При 6:4 защитаващият титлата си тенисист стигна до два сетбола и реализира първия с отличен сервис по диагонала.

В третата част Джокович проби за 2:0 и после, макар и не лесно, успя да затвърди. При 2:5 Вердаско сервираше за оставане в Мелбърн. Ноле стигна до мачбол и го реализила незабавно.

Шампионът завърши с 24 печеливши удари и 34 непредизвикани грешки. За испанеца балансът беше 27-56. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини