Григор Димитров покори София (снимки)



12-02-2017 18:26 | Станко Димов

Григор Димитров спечели титлата от турнира Garanti Koza Sofia Open. На финала местният любимец победи с 2:0 сета 11-ия в световната ранглиста Давид Гофен, като по този начин спечели 2-а титла за сезона (след Бризбън) и общо 6-а в кариерата си. В отделните части Григор се наложи със 7:5, 6:4, а от понеделник той ще се изкачи до №12 в света.

Българинът зарадва 12 000 зрители в зала „Арена Армеец” и още милиони пред телевизионния екран, извървявайки успешно целия път към триумфа. Димитров записва най-силния си старт на сезон, като до момента е спечелил 14 двубоя и загубил само един (Надал, Australian Open, полуфинал).

„Благодаря на майка ми и баща ми, както и на моя екип и Дани (Валверду). Благодаря и на страхотната публика, без която нямаше как да спечеля. Този трофей означава много за мен”, каза Димитров в интервюто на корта. Финалът в София продължи 98 минути.

Време за почивка за Гришо няма да има, тъй като идната седмица той ще играе на турнира в зала в Ротердам, където е поставен под №5 в схемата.

Финалът започна по мечтан начин за Григор Димитров, който проби рано, след което затвърди за 3:0. Гофен обаче показа, че не случайно е №11 в света и намери начин светкавично да отговори, изравнявайки за 3:3.

Последваха няколко изключително равностойни минути, като в гейм №9 Димитров спаси 3 точки за пробив. Сервирайки за място в тайбрек, Гофен поведе с 30:0, но загуби следващите 4 точки и Димитров взе сета – 7:5.

Подобно на първата част, Димитров започна с пробив във втората и затвърди за 3:0 гейма. Последва нов брейк на 15 и преднината набъбна на 5:0. При 5:1 в своя полза Димитров сервира за титлата, поведе с 40:0, но пропусна и трите мачбола, позволявайки на Гофен да се върне в мача.

Когато сервира за втори път за трофея Гришо отново не се справи и белгиецът върна и втория брейк. Последва нов пробив за Григор и мачът най-сетне свърши.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

РАДОСТТА НА ШАМПИОНА В СНИМКИ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини