Григор Димитров на четвъртфинал след 16-ата си победа за сезона



16-02-2017 22:15 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира в зала в Ротердам. Това стана факт, след като най-добрият български тенисист надви с 2:0 сета „щастливия губещ” от квалификациите Денис Истомин (Узбекистан), в отделните части 7:6 (7), 6:1.

Това беше 16-а победа за Димитров от началото на сезона (16:1), а в петък българинът ще срещне Давид Гофен в спор за място на полуфиналите. Това ще бъде трети сблъсък между двамата за по-малко от месец. Българинът записа чисти победи над Гофен на четвъртфиналите на Australian Open и финала в София миналата неделя. Григор е спечелил и 6-те двубоя срещу белгиеца.

Ако запише 7-а победа над Гофен, Григор Димитров ще се класира за полуфинал в Ротердам за втори път в кариерата си. Първият бе през сезон 2013, където българинът бе спрян от Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) – 4:6, 4:6.

Четвъртфиналният двубой в петък отново е с начален час не преди 20:30 българско време.

Григор Димитров започна отлично двубоя с Истомин и с ранен пробив поведе с 3:0 гейма. Роденият в Русия тенисист обаче успя да върне брейка за 4:4, като в последствие сетът се реши в тайбрек. В дългия гейм Димитров реализира втория си сетбол за 9:7, като малко преди това беше отразил сетбол за Истомин.

През втората част Григор отново стартира с ранен брейк и преднина 3:0 и до края на мача нямаше проблеми да подпечата поредната си победа през сезона.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини