Федерер: Все още не съм решил за Ролан Гарос



16-04-2017 15:32 | Станко Димов

Роджър Федерер все още не знае дали ще участва на „Ролан Гарос”. Швейцарският тенисист няма да участва на нито един турнир преди втория за сезона турнир от Големия шлем, но не изключва възможността да пропусне целия сезон на клей.

„Ще реша дали ще играя на „Ролан Гарос” на 10-и май”, коментира Федерер пред  „Tages Anzeiger”. В момента Маестрото е в Дубай заедно с фитнес наставника си Пиер Паганини. „Ще говорим дали да пропусна целия сезон на клей или не. До тогава ще тренирам на твърди кортове. Ще се върна на корта само когато съм готов и мотивиран”.

Федерер разкри и причините, поради които има желание да играе на „Ролан Гарос”: „Там също ще мога да играя агресивно, защото когато време е добро кортовете са много бързи, може би дори по-бързи от тези на Уимбълдън. Ще бъде добра подготовка за сезона на трева”.

Швейцарецът каза също, че триумфът в Австралия го е направил по-популярен. „Ако побеждаваш през цялото време, всичко се развива по вода и е дори нереално. Понякога обаче нещата не се развиват добре и трябва да работиш здраво, за да се върнеш. Може да отнеме няколко дни, може да бъде и години. Мисля, че с моето завръщане сега хората ме разбират по-добре”.

Федерер говори и за тежките си моменти през 2016: „Тези моменти бяха много. Претърпях операция през февруари. Когато се събудих почти не можех да си движа крака. Бях много тъжен и се питах дали изобщо някога отново ще се чувствам добре. След това отново имах проблеми с крака. На всичкото отгоре нямах време да се възстановявам, защото Уимбълдън наближаваше, а той беше голямата цел за годината. Бях достатъчно убеден, че нямам шанс да го спечеля. Направих опит, но знаех, че не съм достатъчно добър. Няма как да играеш, когато се чувстваш по този начин.  

След Уимбълдън докторът ми ми каза, че коляното му е почти разрушено. Затова трябваше да пропусна всички турнири до края на сезона. Надявам се, че успях да докажа, че в тежките моменти човек може да преоткрие себе си. Възходът на популярността ми започна от тук. Предполагах, че много хора ще се радват за мен, ако спечеля Australian Open, но не съм предполагал колко много. Онзи ден отново гледах петия сет във финала, един приятел ми прати запис, настръхнах отново”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини