След само 3 мача: Шарапова е фаворит №1 на Ролан Гарос



28-04-2017 21:02 | Станко Димов

Мария Шарапова е фаворит №1 за спечелване на титлата от „Ролан Гарос”. Това показват ставките на някои от водещите световни букмейкърси къщи.

От bet365.com дават коефициент 7.00 за триумф на рускинята в Париж. Същата е и ставката на румънката Симона Халеп. Следват Гарбине Мугуруса (7.50), Ангелик Кербер (9.00) и Каролина Плишкова (13.00).

Любопитен е фактът, че Шарапова се превърна във фаворит във втория за сезона турнир от Големия шлем след едва изиграни 3 двубоя! Припомняме, че Маша изтърпя 15-месечно наказание за употреба на мелдоний и тази седмица за първи път игра в Тура, получавайки „уайлд кард” за надпреварата в Щутгарт.

Шарапова не загуби сет в първите си 3 двубоя в германския град и се класира за полуфинал, което й гарантира място някъде около №260 при обновяването на ранглистата в понеделник. Ако достигне до финал в Щутгарт, рускинята ще започне новата седмица около №180, а при титла – около №120.

Още един любопитен факт – Шарапова стана фаворит за титлата от „Ролан Гарос” без да е ясно дали изобщо ще участва в турнира! Ако тя не получи „уайлд кард” ѝ остава надеждата да напредне достатъчно в ранглистата, за да се добере до участие в квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини