Ясни са съперничките на българките в Париж



22-05-2017 19:04 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за квалификациите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" при жените. Трите българки изтеглиха поносими съпернички на старта.


Втората ни ракета Виктория Томова ще дебютира в Париж утре срещу холандката Аранча Рус в първия кръг на квалификациите на "Ролан Гарос". Софиянката спечели миналата година единствения двубой срещу левичарката, която победи Ким Клайстерс в турнира от Шлема пред 2011-а. На клей в Сегед Вики спечели срещу Рус с 6:4, 6:3.


При успех на старта Томова ще се изправи срещу победителката от двубоя между рускинята Анна Калинская и германката Антония Лотнер.


Елица Костова започва петото си участие в Париж с мач срещу Кай-Лин Джън от Китай, която е 179-а в световната ранглиста. Националката ще търси първата си победа в турнира.


Изабелла Шиникова пък ще стартира срещу 189-ата в света Вероника Кудерметова от Русия. При победа над рускинята Шиникова ще има тежка задача срещу водачката в квалификациите Сара Ерани от Италия, ако тя победи представителката на домакините Сара Какаревич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини