Националите на лагер преди световното по тенис на маса



24-05-2017 11:08 | Любомир Тодоров

Шестимата национали, които ще участват на Световното индивидуално първенство по тенис на маса в Дюселдорф следващата седмица, от понеделник са на лагер в "Дианабад" под ръководството на селекционера Асен Асенов.


България ще бъде представена от държавния първенец Теодор Александров, подгласникът му Стефан Тодоров, Денислав Коджабашев и Петьо Кръстев. При жените в Германия ще участват шампионката ни Елица Замфирова и Мария Йовкова.


"Основна цел на лагера е подобряване на тактическия подход. Подготовката протича на високо ниво, състезателите са мотивирани, тренират усърдно, атмосферата в залата е отлична. БФТМ се погрижи участниците да се чувстват комфортно, като предостави много добри тренировъчни условия. Лагерът продължава до петък на обяд, а състезателите пътуват в неделя рано сутринта за Дюселдорф. Те полагат максимални усилия и ще се радваме на всяка една завоювана победа на световното", заяви пред Tennis24.bg Асенов.


Абсолютни дебютанти на шампионата на планетата ще бъдат тийнейджърите Стефан Тодоров и Мария Йовкова. И двамата се чувстват добре подготвени, но и развълнувани преди първото си участие на индивидуално първенство от такъв мащаб.


На единично квалификационните групи започват във вторник като само победителят във всяка една от тях продължава в предварителния кръг, който предшества основната схема.


На двойки се играе направо в схема. Българските дуети са Денислав Коджабашев - Теодор Александров, Петьо Кръстев - Стефан Тодоров и Елица Замфирова - Мария Йовкова. На смесени двойки ще участват Коджабашев - Замфирова и Тодоров - Йовкова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини