Първата изненада при мъжете е факт



30-05-2017 16:20 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

Първата по-голяма изненада на Откритото първенство на Франция в схемата при мъжете е факт. Поставеният под №9 Александър Зверев напусна турнира още в първи кръг, след като претърпя загуба с 1:3 сета от Фернандо Вердаско, в отделните части 4:6, 6:3, 4:6, 2:6.

Двубоят между двамата започна в понеделник, но бе прекъснат в началото на третия сет заради дъжд. При доиграването днес Вердаско не показа колебания и отстрани Зверев, който преди няколко дни спечели най-голямата титла в кариерата си, побеждавайки Новак Джокович на финала в Рим.

„Знаех какво да очаквам от този двубой. С него (Зверев) тренирахме няколко пъти, познавах играта му. В седмицата преди „Ролан Гарос” се подготвих добре, чувствам се в отлична кондиция и това даде резултат”, каза след успеха Вердаско.

„Вчера той искаше да спрем да играем и аз се съгласих. Започна да става тъмно, ръмеше, наистина не беше приятно за игра. При подновяването днес успях да играя на много високо ниво”, каза още испанецът, който във втори кръг ще срещне Пиер-Юг Ербер.

Зверев пък не скри разочарованието си: „Играх ужасно, изключително слабо днес. Това беше разликата”.

Място в следващата фаза си гарантира и Стан Вавринка. Шампионът от 2015-а година се наложи с 3:0 сета – 6:2, 7:6 (6), 6:3 над квалификанта Йозеф Ковалик. Във втория кръг швейцарецът ще премери сили с Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини