Федерер на финал в Хале за 11-и път



24-06-2017 16:01 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за своя 11-и финал на турнира на тревни кортове в Хале, Германия. 8-кратният първенец в надпреварата се наложи с 6:4, 7:6 (5) над Карен Хачанов след 85 минути и вече очаква да научи съперника си във финала, който ще стане известен от двубоя между Ришар Гаске и Александър Зверев.

Също както през цялата седмица, Федерер и днес не показа перфектна игра, но въпреки това успя да намери начин да затвори срещата в два сета. Двубоят започна с три последователни пробива, два от които на сметката на Федерер, което се оказа достатъчно на Маестрото да затвори сета с 6:4.   

Във втория сет двамата сервираха на висота и до 4:4 гейма нямаше точки за пробив. В деветия гейм Федерер стигна до точки за пробив и поведе с 5:4, след което сервира за мача.

Руснакът обаче запази спокойствие и успя веднага да върне брейка за 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, в който Маестрото се наложи със 7:5 точки.

Това е четвърти финал за Федерер от началото на сезона. По-рано през годината той спечели титлите от Australian Open, Индиън Уелс и Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини