Надал: Да бъда отново №1 е нещо специално



15-08-2017 08:51 | Николай Драганов

Контузии, тежки загуби и съмнения дали изобщо ще се завърне сред най-добрите в ранглистата - Рафаел Надал изпита всичко това, откакто за последно бе №1 през юни 2014 година. Но ето че испанецът е само на седмица от завръща на самия връх. Рафа трябваше да оспорва първата позиция в ранглистата с Роджър Федерер, но след оттеглянето на Маестрото от турнира в Синсинати, изходът беше предопределен.


"Очевидно е лошо за турнира, че Роджър няма да играе. Лично за мен, разбира се, да се върна на тази позиция е нещо специално", коментира Рафа по време на своята пресконференция преди старта на турнира, когато вече бе ясно, че ще стане №1 след седем дни.


"Много неща се случиха, откакто за последно бях на тази позиция. Контузии и някои тежки моменти, но естествено, аз запазих своята страст към играта и поради тази причина днес имам шанса да се върна отново на върха. Опитвам се да наслаждавам на момента и да се подготвя за добро представяне тук. Това е най-важното нещо за мен в момента", коментира испанецът.


Само преди 12 месеца Надал завърши сезона с контузия, а за последно игра в Шанхай, където загуби от Виктор Троицки. Как щеше да се завърне Рафа? Щеши ли отново да бъде във форма? През 2017 испанецът отговори категорично. Надал достигна до финал в Мелбърн, представи се отлично и в САЩ, за да последва истинското шоу - Рафа спечели рекордна 10-та титла в Монте Карло, Барселона и "Ролан Гарос". "Имам страхотен сезон", призна той.


Но до неговия край има още много време, а с оглед факта, че Джокович няма да играе повече тенис през 2017-та, а проблемите и на Анди Мъри изглеждат все по-неразрешими, а точките за защитаване от британеца - много, първото място изглежда резервирано за Рафа или Роджър. "Двамата с него правим чудесен сезон. И двамата ще имаме шанс да сме на върха в края на сезона. Зависи от резултатите... така че нека видим. Аз имам шанс да се представя силно тази седмица и ще се опитам да го сторя", коментира Надал.


Още в първия си мача Рафа има тежка задача в лицето на Ришар Гаске. Добрата новина е, че Надал по традиция играе отлично срещу този съперник и до този момент няма загуба в 14 мача помежду им. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини