Григор отстъпи на Рафа във фантастичен мач



07-10-2017 13:52 | Любомир Тодоров

Третият поставен Григор Димитров отпадна на полуфинал на турнира от категория АТР 500 в Пекин на твърди кортове.


Българинът отстъпи на световния номер едно Рафаел Надал в много качествен и зрелищен двубой с 3:6, 6:4, 1:6 след два часа и 18 минути в десетия мач помежду им.


В първия сет Рафа стигна до пробив не без помощта на финалиста от миналата година Григор. В четвъртия гейм той направи двойна грешка, която донесе брейк пойнт на испанеца. След това българинът изпрати топката в аут и пробивът стана факт. В седмия гейм Димитров поведе с 40:15 при сервис на Надал, но левичарят се защити безупречно. При 5:3  подаваше за частта. Той поведе с 40:15 и успя при първия шанс, когато ретурът на Григор излезе в аут.


Втората част започна с пробив на нула за Рафа. В третия гейм Димитров с отлична игра отрази нови два брейк пойнта. Веднага след това 26-годишният хасковлия стигна на свой ред до точка за пробив, но изстреля форхенд в аут. Гришо изравни напълно играта и върна пробива за 3:3. В десетия гейм той получи сетбол, но изпрати ретура в мрежата. При втория обаче българинът успя с воле по диагонала.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Надал проби и в началото на заключителния сет, когато успя при четвъртата си възможност, подпомогнат и от подхлъзване на Григор. Испанецът направи и втори за 3:0. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника, но Рафа заигра отново агресивно и спаси подаването си. При 1:5 българинът губеше с 15:40 на свой сервис и Надал спечели при втория мачбол.

 

Димитров завърши с 10 аса и 8 двойни грешки. Той вкара 64 процента първи сервис и реализира 67 процента от точките при разиграването му.

Григор си тръгва със 180 точки за световната ранглиста. В понеделник той ще бъде девети в световната ранглиста, заради загубените 120 точки в Пекин.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини