Федерер започна с чист успех



12-11-2017 17:48 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Роджър Федерер започна с чиста победа участието си на финалите на АТР в Лондон. В първия двубой от група „Борис Бекер“, швейцарецът, поставен под №2 в схемата, се наложи с 6:4, 7:6 (4) над дебютанта Джак Сок (САЩ, №8) след час и половина игра. Вторият мач в групата е тази вечер от 22:00 часа и противопоставя Александър Зверев (Германия, №3) и Марин Чилич (Хърватия, №5).

Федерер започна отлично срещата и с пробив в първия гейм откри резултата. До края на сета швейцарецът нямаше проблеми да печели сервис-геймовете си и поведе в резултата с 6:4.

През втората част Федерер продължи да сервира на ниво и отново не позволи на Сок да стигне дори до точка за пробив. От своя страна Маестрото, 6-кратен шампион в турнира, пропусна 5 брейкбола и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който всичко приключи след успех 7:4 точки за 36-годишния Федерер.

Успехът за Маестрото днес беше рекорден 53-и във финалния турнир на АТР.

Припомняме, че в понеделник ще се изиграят двубоите от група „Пийт Сампрас“ и в турнира ще дебютира Григор Димитров. Българинът ще премери сили с Доминик Тийм в 16:00 часа, а късният мач е за световния №1 Рафаел Надал и белгиеца Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини