Саша Зверев започна убедително в Ротердам



13-02-2018 08:21 | Tennis24.bg

Германецът Александър Зверев стартира с победа на турнира в зала в Ротердам. Поставеният под номер 3 Зверев надделя над испанския ветеран Давид Ферер с 6:4, 6:3 след 84 минути игра.

"Не е лесно да се играе срещу Ферер, особено в първия кръг. Турнирът е труден, така че съм доволен от победата", коментира 20-годишният германец, който е четвърти в световната ранглиста.

Зверев имаше проблеми на сервис, но все пак отрази 9 от 11-те възможности за пробив на съперника. Двубоят беше изпълнен с неточности от страна и на двама, като германецът направи 26 непредизвикани грешки, а Ферер завърши с 31.

"Кортът е доста бърз, а топките отскачат ниско. Аз съм висок и това малко ме затруднява, просто не съм свикнал още. Като цяло се чувствах добре. Ретурите ми вървяха, бях стабилен в дългите разигравания", каза още Зверев, който пет пъти проби подаването на Ферер.

Във втория кръг той ще играе срещу италианеца Андреас Сепи, "щастлив губещ" от квалификациите, който се наложи над Жоао Соуса (Португалия) с 6:4, 1:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини