Федерер и Бил Гейтс спечелиха Match for Africa 5



06-03-2018 12:20 | Николай Драганов

Роджър Федерер и Бил Гейтс победиха Джак Сок и Савана Гутри в демонстративното шоу Match for Africa 5, което се организира с благотворителна цел - парите са предвидени за образованието на децата в Африка.


Федерер и създателят на "Майкрософт" спечелиха с 6:3 мача на двойки, а след това на корта останаха само професионалистите, като Роджър отново се наложи със 7:6(9), 6:4 в двусетов формат. След победата си Роджър коментира ситуацията около себе си в момента и кариерата си като цяло.


"Като дете мечтаех някой ден да стана №1, но със сигурност мога да ви призная - не си го представях, когато съм на 36. Може би на около 25, ако нещата се развиеха добре", призна Маестрото, който изживя истински ренесанс през 2017-та година и освен достигането си отново до върха в ранглистата успя да спечели нови три титли от Големия шлем. 


"Имах тежка 2016-та година, свързана с проблемите в коляното, но останах позитивен и уверен, борих се да се завърна и наистина вярвах, че мога отново да побеждавам. Но не вярвах, че ще бъда на това ниво. Последните 14 месеца бяха наистина невероятно преживяване. Наслаждавам се на всеки миг в тура, защото не знаеш кога всичко ще свърши", добави швейцарецът.


Относно двубоя с Бил Гейтс световният №1 се пошегува, че му се е доверил напълно с числата. "Той познава числата много добре. Никога не греши относно резултата. Аз тичах, а на него оставих мисленето", пошегува се Федерер. 


Шеги не липсваха по време на целия двубой. "Не я подавай на Роджър - той е непобедим за мен в цялата ми кариера", коментира по време на двубоя Джак Сок, който също призна, че за него е чест да участва в подобно благотворително шоу. 

 

Двубоят беше излъчван на живо в официални профил на Федерер във фейсбук:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини