17 години по-късно: Винъс на полуфинал в Индиън Уелс



17 години по-късно: Винъс на полуфинал в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-03-2018 09:56 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс се класира за полуфиналите в Индиън Уелс за първи път от 2001 година. Поставената под номер 8 американка надви испанката Карла Суарес Наваро с 6:3, 6:2 за малко повече от час и изравни най-доброто си представяне в надпреварата.

"Щастлива съм. Преди всеки мач се надяваш на подобен резултат, но никога не знаеш дали ще се получи на корта. Много съм доволна от начина ми на игра. Да достигна толкова напред в турнира е вълнуващо, наистина фантастично", коментира 37-годишната американка, който има и още един полуфинал в Индиън Уелс през 1998 година.

Уилямс взе първия сет с единствен пробив в шестия гейм. В началото на втората част двете размениха по един брейк, но след 2:2 американката направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира.

В търсене на място на първия си финал в турнира Уилямс ще се изправи срещу поставената под номер 20 Даря Касаткина (Русия), която разгроми друга бивша номер 1 в света Ангелик Кербер (Германия) с 6:0, 6:2 за 57 минути.

20-годишната Касаткина за първи път достигна до полуфинал в турнир от сериите "Премиър" на WТА.

"Всичко ми се получаваше в този мач. Беше просто перфектно. Правя тези неща на тренировка, но по време на мачовете е различно. Този път бях спокойна и играх напълно освободено", коментира Касаткина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини