Медисън Бренгъл: Все едно ми режеха ръката



15-04-2018 17:05 | Николай Драганов

Преди седмица стана ясно, че американската тенисистка Медисън Бренгъл е завела дело срещу WTA и ITF за неимуществени вреди и "физичски и емоционални последици", причинени от антидопинговите кръвни тестове, които се взимат чрез забождане на игла във вената. 


Пред в-к "Ню Йорк ТаймС" тя обясни, че въпреки специфичното и физическото състояние, желанието на Бренгъл да даде кръв по друг метод, не е било прието.


"Беше все едно ми режат ръката. Крещях от болка, защото не го очаквах. Жестоко е, все едно киселина се излива в кожата ви", опита се да обясни усещането според нея американката.


Бренгъл е получила паник атаки, но не е получила уважително отношение от лекарите, които провеждат тестовете.
"Докторите не спираха да ме питат: как все още играеш професионален тенис? Не бяха виждали професионален атлет с подобно заболяване, защото изглежда, че то би трябвало да прекрати кариерата му", добави тя. 


"Тя не оспорва, че трябва да има антидопингова програма. Не оспорва, че играчите трябва да бъдат налични за извършване на тестове. Но счита, че това трябва да се случва по подходящ начин", твърди адвокатът на световната №83 Питър Гинсбърг.


В делото се още, че обвиняемите официални лица от ITF, WTA и шведската компания, която администрира кръвните тестове, са знаели и са пренебрегнали факта, че Бренгъл "страда от рядко медицинско диагностицирано физическо състояние, което води до временни и постоянни физически наранявания, емоционална травма и болка и страдания от поставянето на игла във вената ѝ".

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $9,314,875

Official Website | Livescore
Други новини