Катерина Генова e официален делегат на ITF в Румъния



20-04-2018 21:15 | Tennis24.bg

Катерина Генова, генерален секретар на Българска федерация по тенис, е официален делегат на Международната тенис федерация (ITF) за срещата от плейофите на Световното отборно първенство по тенис за жени „Фед къп“ между отборите на Румъния и Швейцария. Мачовете ще се играят на 21 и 22 април в зала “Pоlivalenta” в Клуж-Напока, която е eдна от най-модерните зали в Румъния с капацитет от 10 000 места.

Официалната вечеря беше открита от Генова, която взе участие и в официалния жребий заедно с кмета на Клуж-Напока – Емил Бок, Ришар Сенткар – изпълнителен директор на БНП Париба в Румъния, президента на Румънската тенис федерация – Джордж Косак, вицепрезидента на Швейцарската федерация по тенис – Кристин Жулисан и главния съдия на първенството – Роберто Раниери.

Това е седмата среща между отборите на Румъния и Швейцария като до този момент резултатът между тях е равен по три победи. Залогът за двете нации е сериозен, защото при победа Румъния ще влезе в Световната група след две години в Световна група II. При успех за Швейцария страната ще остане в Световната група за трета поредна година и няма да изпадне в по-долна група, след като през февруари тази година загуби от Чехия.

Отборът на Румъния се състои от четири състезателки от топ 40 на света, начело с настоящата №1 Симона Халеп. В тима на Швейцария лидер е Тамеа Бачински, която в момента е под №46 в световната ранглиста. Сред швейцарките се отличават имената и на изключително опитната тенистка Пати Шнидер като четвърта ракета и на бившата №1 Мартина Хингис, която е треньор на отбора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини