Муратоглу: Проблемът на Ноле беше в главата му



23-04-2018 09:43 | Николай Драганов

Проблемът на Новак Джокович е бил най-вече психологически, твърди един от най-популярните треньори в света на тениса Патрик Муратоглу. 


"Мисля, че Новак се върна на корта твърде рано, препърпя операция наскоро. Не игра шест месеца, за да се справи с контузията, завърна се, но не проработи. Все още усещаше болка и след това се оперира. Сега е по-добре, видях го как тренира в академията ми", коментира треньорът на Серина Уилямс.


"Щастлив съм, че заработи отново с Мариан Вайда, с когото имаха толкова много успехи. Мисля, че по някакъв начин той загуби начина си на мислене. Именно това му помагаше да бъде толкова добър, наистина уникален боец.


Играеше много мачове, беше непоколебим. Понякога е по-важно как гледаш на своята игра и неговата психологическа настройка не беше като преди. Ако си върне нея, той ще бъде опасен отново, защото всичко останало си е там", обясни Муратоглу.

 

Сърбинът записа две прекрасни победи в Монте Карло, но след това беше спрян в драматичен мач от Доминик Тийм. През тази седмица Ноле ще се появи отново на корта на турнира в Барселона, като още на четвъртфиналите може да се срещне с Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини