Надал: Няма лимит, винаги може по-добре



11-06-2018 09:53 | Николай Драганов

Може би най-впечатляващия факт относно доминацията и през тази година на Рафаел Надал в Париж е, че тя не беше изненада за никого. Испанецът триумфира за 11-ти път в Откритото първенство на Франция и продължи рекорда си на безпрецедентните 86 победи и само 2 загуби. 


Най-притеснителното за останалите играчи в тура, е че според Надал има още какво да бъде подобрявано. "Винаги можеш да подобриш нещо, това важи за всички. Няма лимит. Никога не знаеш къде е лимитът", каза Рафа след победата си над Доминик Тийм.


"Ако нямаш волята да се подобряваш, значи не разбираш спорта, защото в спорта винаги става дума за подобрение. Това е неговият смисъл. Да играеш с мечтата, че можеш да направиш нещо по-добре от преди. Когато нямаш тази страст - да искаш да се подобриш - спортът губи своя смисъл", добави Матадора.


Ето защо моменти като вчерашния продължават да бъдат специални за Надал. "Винаги е много специален момент, когато получа тези няколко минути на подкрепа от трибуните. Усещането в тези мигове не може да се опише. Много е емоционално", каза испанецът.


"Наслаждавам се на всеки момент. Днес е специален ден, а всеки ден в тура съм наслаждавам на опита и на възможността, която тенисът ми дава възможност да живея. Просто се опитвам да се наслаждавам и ще продължа да играя, докато тялото ми позволява. Щастието ми все още е голямо, когато играя тенис. Когато това се промени, ще се захвана с нещо друго", добави Рафа.


"Постигнах повече, отколкото съм мечтал. Но в същото време е вярно, че преминах през доста трудни моменти", призна Надал, който дори през този сезон трябваше да пропусне доста турнири заради травми. "Не можеш да се бориш срещу времето и часовника. Той се върти, винаги. Ако преди 7 или 8 години ми бяхте казали, че ще бъда тук на 32 и ще държа отново трофея, щях да ви кажа, че това е почти невъзможно. Но ето ни тук сега", завърши Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини