Джокович се присъедини към звездния състав в Куинс



12-06-2018 10:30 | Николай Драганов

Новак Джокович е приел уайлдкард за участие на турнира в Куинс, който стартира на 18 юни. По този начин сърбинът се присъединява към изключително силния списък с играчи, които ще се включат тази година в една от най-престижните надпревари в тура извън турнирите от Големия шлем и "Мастърс" категорията.


Бившият №1 и носител на 12 титли от Големия шлем, включително три от Уимбълдън, не е играл в Куинс от 2010-та година, когато спечели титлата на двойки заедно с Джонатан Ерлих. 


"Много съм щастлив, че ще участвам отново в Куинс. Имам щастливи спомени от достигането до финал преди 10 години, както и от спечелването на титлата на двойки. Атмосферата там винаги е прекрасна и нямам търпение да играя отново пред британската публика", коментира Ноле, който загуби финала от Надал през 2008-ма година.


Със заявката и изявлението си сърбинът сложи край на спекулациите, започнали след интервютото му веднага след отпадането в Париж, когато направи намеци, че може би има проблеми и няма да се завърне веднага на корта.


"След вълнуващите турнирит в Рим и Париж съм готов за нови предизвикателства. Тревата е много специална, това е най-рядката настилка и съм щастлив, че ще имам възможност да се състезавам в този силен турнир, което също така ще бъде страхотна подготовка за Уимбълдън", добави сърбинът и обяви, че Мариан Вайда ще бъде с него в Лондон.


Турнирният директор на Куинс Клъб Стивън Фароу не скри задоволството си от решението на Ноле да приеме поканата. "Отдавна се надявахме, че Новак ще се завърне в Куинс и е фантастично, че това ще се случи. Той е един от най-добрите играчи в историята на този спорт и ще добави още към нашият силен списък с играчи. Нямам търпение да го видя на тревата в Куинс", коментира Фароу.


Той се присъединява към световния №1 Рафаел Надал, Григор Димитров, 5-кратния шампион Анди Мъри и още трима носители на титли от Големия шлем в лицето на Хуан Мартин дел Потро, Марин Чилич и Стан Вавринка, които засега са дали заявки за участие. Това са направили още Кевин Андерсън, Давид Гофен, Диего Шварцман, Ник Кириос, Томаш Бердих, американците Сам Куери и Джак Сок, Милош Раонич, Денис Шаповалов и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини