Кой ще стане Световен шампион? Говорят тенисистите



14-06-2018 15:12 | Станко Димов

Най-добрите тенисисти в света очакват с нетърпение старта на Световното първенство по футбол, което започва тази вечер в Русия. Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер никога не е крил симпатиите си към родния ФК Базел, а в следващите седмици ще следи с надежда двубоите на Швейцария.

„Нямам търпение за четвъртък. Швейцария може да спечели турнира“, написа Федерер в „Туитър“. „Без да са под голямо напрежение, футболистите на Швейцария могат да направят много на шампионата тази година“, убеден е актуалният шампион от Уимбълдън.

Интересно е мнението по темата и на Доминик Тийм, финалист от тазгодишния „Ролан Гарос“.

„На всички световни първенства викам за Англия. Австрия няма да участва, както почти всеки път (смее се). Харесват ми и германците“.

Марин Чилич също изрази надежда, че неговите сънародници от Хърватия ще го зарадват със силно представяне. „Хърватия може да бъде черен кон на този Мондиал. Трудно ми е кажа кой е фаворит. Германия винаги играе невероятно на Световни финали. Те притежават страхотен състав. Заедно с Аржентина са основните претенденти. И Хърватия като черен кон“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини