Федерер в спор за собствените си инициали



03-07-2018 10:31 | Николай Драганов

20-годишното партньорство между Роджър Федерер и Nike официално приключи в понеделник, когато в първия си мач от тазгодишния Уимбълдън швейцарецът излезе на корта с екипировка на Uniqlo. Освен логото на Nike обаче, от дрехите на Федерер липсваше и логото RF - неговите инициали. 


Към момента Федерер не може да използва логото, тоест собствените си инициали, тъй като то е собственост на Nike, стана ясно от изказването на Роджър след победата му над Душан Лайович на старта.


"Логото за момента е на Nike, но в даден момент ще стане мое. Надявам се да това да се случи скоро, Nike трябва да помогнат в този процес и да ми го дадат. Това са моите инициали. Не са техните, завинаги. В кратък период ще стане мое", обеща Маестрото.


Вчера Роджър игра с маратонки Nike и призна, че за момента няма договор с друга компания. "Нямам договор за маратонки. Засега, ще нося Nike. Те показаха интерес да имат договор за обувки с мен. Връзките ни не са скъсани, сътрудничеството ни има дълги корени, имахме взаимоотношения за 20 години. Въпросът е отворен. Също така е вълнуващо да видя какво е положението и кой иска да работи с мен", добави швейцарецът.


Същевременно Uniqlo публикува официално съобщение, с което съобщи за договора си с носителя на 20 титли от Големия шлем. Не се разкриват финансови параметри и сумата, която японската компания ще изплати на Федерер, но според спекулациите става дума за 30 милиона долара на година, което е с 20 милиона повече от досегашната сделка между швейцареца и Nike. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини