Навратилова: Всички искат финал Федерер - Надал



06-07-2018 13:25 | Станко Димов

Легендарната тенисистка Мартина Навратилова сподели в колонката си в „Лондон ивнинг стандарт“, че се надява да види на финала на Уимбълдън този сезон Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двамата имат десетки дуели, но точно преди 10 години изиграха най-паметния си мач именно на Уимбълдън, когато след близо 5 часа игра Матадора успя да вдигне за първи път трофея в турнира.

„Това, което прави Роджър и Рафа толкова трудни за побеждаване на Уимбълдън е фактът, че за разлика от повечето турнири, тук се играе във формат 3 от 5 сета. И ако те загубят един сет, което съм сигурна че ще се случи в един етап от турнира, знаят, че все още остават в играта за крайния успех“, коментира Навратилова.

„Много малко се тенисистите, които имат повече опит от тях в турнирите от Шлема. Това, което ги обединява е също фактът, че 10 години след онзи паметен финал на Уимбълдън те продължават да са гладни за успехи и се наслаждават на играта си.

Невероятно е да ги гледаш. Няма какво да се лъжем – всички искаме финал между Роджър и Рафа. Много е трудно да се определи най-великият мач на всички времена, но аз мога да кажа, че финалът между тях преди 10 имаше всичко. Дори мачболът беше подкосяващ краката. Ако Рафа не беше спечелил този мачбол, вероятно срещата щеше да бъде прекъсната заради тъмнина. Ще бъде незабравимо, ако ги видим на финала тук 10 години по-късно след този епичен мач“.  

Като поставени под №1 и №2, Роджър Федерер и Рафаел Надал могат да се срещнат на Уимбълдън само във финален мач. Двамата са и в борбата за първото място в ранглистата, което засега се държи от испанеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини