Надал: Вече не мога да тренирам по 330 дни в годината



05-08-2018 17:32 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се завърне на корта идната седмица на Мастърс 1000 турнира „Роджърс Къп“ в Торонто, където е водач в схемата. Той призна, че не е тренирал много през последните седмици, тъй като е имал нужда да се възстанови „психически и физически“. Надал сподели, че на този етап от кариерата му е невъзможно да поддържа темпото си от преди години.

„Не съм тренирал много преди да дойда тук. Имах изключително дълъг сезон на клей, за което се радвам, играх отлично и на Уимбълдън, там имах няколко тежки мача. Имах нужда от почивка, физическа и психическа. Започнах да тренирам отново преди малко повече от седмица, но го направих стъпка по стъпка. Сега не е както преди, когато трябваше да тренирам на 100% от възможностите си в продължение на 330 дни в годината. Да, сега е по-различно. Взимам си допълнително време за почивка, за да възстановя тялото и съзнанието си“, коментира испанецът.

Надал ще започне в Торонто директно от втория кръг, където ще срещне Джаред Доналдсън или Беноа Пер. Миналата година Матадора отпадна в третия кръг след поражение от младата надежда на домакините Денис Шаповалов.

„Беше страхотен двубой, макар краят да не беше в моя полза (смее се). Загубата беше тежка за мен, тъй като в този момент се борех за първото място в света“, коментира Надал, който през пролетта спечели 17-ата си титла от Големия шлем на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини