Революцията в Купа Дейвис стана факт



Революцията в Купа Дейвис стана факт
Свързани турнири
Тагове
17-08-2018 11:13 | Tennis24.bg

Бордът на директорите на Международната федерация по тенис одобри историческата реформа в турнира за "Купа Дейвис", неофициално световно отборно първенство за мъже.

От 2019 година в елита на надпреварата ще участват 18 състава, а шампионът ще бъде излъчен в рамките на седмица след края на сезона. Първото издание в новия формат ще се състои от 18 до 24 ноември в Мадрид (Испания) или Лил (Франция), като домакинът ще бъде уточнен в близките седмици. Наградният фонд ще бъде 20 милиона долара.

В квалификациите през февруари 2019 година ще започнат 24 отбора от настоящата Световна група и група I, като след директна елиминация напред продължават 12 тима. Към тях в схемата на финалите ще се присъединят четирите полуфиналисти от този сезон, както и още два отбора с "уайлд кард".

Турнирът на "Купа Дейвис" ще разчита на финансовата подкрепа на компанията "Космос", чийто основател и президент е футболистът на Барселона и на испанския национален отбор Жерард Пике. Двете страни подписаха 25-годишен договор, като "Космос" се ангажира да инвестира общо 3 милиарда долара за периода.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини