Доминация на Китай на турнира в Панагюрище



19-08-2018 17:46 | Tennis24.bg

С три титли за Китай и една за Япония завърши четвъртото издание на турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се проведе в препълнената зала „Арена Асарел“ в Панагюрище и беше с награден фонд 160 000 долара.

С две титли – на единично и на двойки, си тръгва вторият в световната ранглиста на сингъл Сю Син. Китайският виртуоз на писалковия хват победи на финала на единично Кента Мацудайра от Япония с 4-1 гейма (10, -10, 8, 6, 4). Мачът беше едно от украшенията на турнира, който е един от 12-те в света от най-висока категория.

„Постепенно набирам скорост. Спечелих титлата в Австралия, спечелих и в България. Благодаря на моите треньори и на Китайската федерация по тенис на маса. Благодаря и на чудесната публика тук“, заяви Сю, който беше награден от Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“.

Сю взема 250 точки да световната ранглиста и 19 000 долара от наградния фонд. За Мацудайра останаха 125 точки и чек за 9200 долара.

При жените спечели олимпийската шампионка и бивша №1 в света Динг Нинг. В много оспорван изцяло китайски финал левичарката преодоля победителката от турнира до 21 години в Панагюрище Ван Иди с 4-3 (7, -10, -8, 8, -5, 2). В заключителния гейм Динг беше много убедителна и нейният специфичен сервис остана неразгадаем за съперничката. Тя също получи 250 точки и чек за 19 000 долара. Финалистките бяха наградени от зам.-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов.

„Много се радвам, че точно в България спечелих първата си титла за сезона. Благодаря на зрителите, чувствах че ме подкрепят през цялото време. Мачът беше труден, Ван игра отлично, но в седмия гейм се мобилизирах и спечелих“, каза шампионката от Панагюрище.

Ма Лонг и Сю Син спечелиха очаквано титлата на двойки. Те преодоляха японския дует Масатака Моризоно и Юя Ошима с 3-1 (-9, 4, 8, 6).

„За мен беше чест да играя пред тази великолепна публика. Щастлив съм, че победихме в тази прекрасна зала“, заяви Ма, след като беше награден от Ана Финджикова, ръководител на „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД.

„Посвещавам победата днес на моя съотборник Ма Лонг, който отпадна рано на единично, но стигнахме до титлата на двойки“, каза пък Сю.
При жените на двойки Касуми Ишикауа и Мима Ито от Япония защитиха титлата си от 2017 година. На финала те направиха обрат срещу китайките Лю Гаоян и Джън Руи и спечелиха с 3-1 (-10, 7,7, 6).

„Чувстваме се чудесно след тази трудна победа. За нас беше чест да бъдем част от този турнир“, заяви Ито, която получи своя медал от председателя на БФТТ Стефан Китов.

„Радваме се, че отново спечелихме на двойки в толкова силно състезание“, допълни Ишикауа, за която това беше четвърта титла в Панагюрище, където има два трофея на единично и два на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини