Вожняцки напомни за себе си в Ухан



Вожняцки напомни за себе си в Ухан
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-09-2018 13:44 | Станко Димов

Световната №2 Каролина Вожняцки се класира за третия кръг на силния турнир на твърди кортове в Ухан, Китай. Блондинката спря преминалата през квалификациите шведка Ребека Петерсон с 6:4, 6:1 и за първи път от месец юни насам достига до третия кръг на турнир от календара на WTA.

Вожняцки изигра почти перфектен двубой, в който допусна едва 9 непредизвикани грешки. От своя страна Петерсон направи цели 36 непредизвикани грешки.

Вожняцки регистрира ранни отпадания в последните 5 турнира, на които участва. На три от тях тя допусна загуби още на старта. За последно датчанката достигна до третия кръг на тревните кортове в Ийстборн, където спечели трофея.

В следващия кръг Вожняцки ще премери сили със златния олимпийски медалист от игрите в Рио де Жанейро Моника Пуиг, която постигна чист успех над Аляксандра Саснович.

Шампионката от Уимбълдън Ангелик Кербер водеше с 6:0, 4:1 срещу Мадисън Кийс, като при този резултат американката се отказа заради контузия в коляното на левия крак. В следващия кръг Кербер ще играе с финалистката от миналата година Ашли Барти.

Двукратната победителка в турнира Петра Квитова надви с 6:3, 6:4 сръбкинята Александра Крунич, а с победа се поздрави и шампионката от миналата година Каролин Гарсия, която във вечерната сесия се справи с квалификантката Катерина Синякова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини