Федерер отново оцеля в Шанхай



11-10-2018 15:19 | Николай Драганов

Двукратният шампион и актуален носител на трофея от "Мастърс" турнира в Шанхай Роджър Федерер записа втора трудна победа в тазгодишното издание на напреварата.


Швейцарецът се наложи с 6:3, 2:6, 6:4 над финалиста в турнира от 2016-та година Роберто Баутиста Агут след 1 час и 52 минути игра.


В първия си двубоя Маестрото отново имаше нужда от три сета, за да се справи със съпротивата на Данийл Медведев.


Съперник на Федерер на четвъртфиналите пък ще бъде Кей Нишикори, който победи Сам Куери след 7:6(7), 6:4. 20-кратният шампион от Големия шлем води с 5:2 в преките мачове срещу японеца.


Баутиста Агут имаше своите шансове в днешня двубой, като в първия сет пропусна точка за пробив в третия гейм, а в четвъртия допусна такъв при първата възможност за Федерер, което беше достатъчно сетът да отиде на сметката на швейцареца. 


Втората част започна с маратонски гейм, в който Федерер успя да пробие при третата си възможност, но само минути по-късно на свой ред Маестрото допусна пробив, при това на нула. Агут спаси точка за нов пробив в третия гейм и успя да поведе, а след това проби за втори път за 3:1. При 2:5 Федерер сервираше за оставане в сета, но отново беше пробит, а резултатът в сетовете - изравнен.


Третата решителна част беше решена в дълъг девети гейм, преминал през точка за пробив, няколко предимства за Агут и няколко равенства, преди от втория си опит Федерер все пак да успя да пробие за 5:4, а малко по-късно с гейм на 0 си подари победата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини