Дел Потро: Тъжен съм, не очаквах такъв удар



Дел Потро: Тъжен съм, не очаквах такъв удар
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-10-2018 10:53 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро прие с изключително разочарование новината за поредната си контузия. Миналата седмица аржентинецът удари лошо коляното си по време на двубоя срещу Борна Чорич в Шанхай и прекрати участието си в турнира. Днес стана ясно, че Дел Потро е с фрактура на капачката и участието му в турнири до края на сезона, в това число и на финалите в Лондон, е под въпрос.

„Това е много труден момент за мен. Тъжен съм, това е удар, който ме оставя без сили. За мен е много трудно отново да мисля за възстановяване, не очаквах да ми се случи подобно нещо“, коментира Дел Потро, цитиран от „Би Би Си“.

„По време на мача паднах лошо, направих странно движение с коляното и се ударих в пода. Почувствах силна болка“, разказа още той.

Цялата кариера на 30-годишния аржентинец е белязана от тежки контузии. Дел Потро не игра сумарно около 3 години заради тежки травми на китките и на двете ръце, като в един момент кариерата му беше поставена под въпрос.

Този сезон Кулата от Тандил се представя на изключително ниво. Той спечели първата си Мастърс 1000 титла в Индиън Уелс, където на финала нанесе първа загуба на Роджър Федерер за сезона. В края на лятото Дел Потро игра финал на US Open.

На този етап няма яснота дали Дел Потро ще успее да се възстанови навреме и да участва във финалите на АТП в Лондон, които започват на 11-и ноември. Състоянието на аржентинеца ще се наблюдава ежедневно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини