Федерер: Нормално е да ме наричат стар



Федерер: Нормално е да ме наричат стар
Свързани играчи
Тагове
15-10-2018 16:32 | Tennis24.bg

Роджър Федерер е пример за подражание в световния тенис и това не подлежи на коментар. На 37 години Маестрото продължава да играе на най-високо ниво и да бъде сред претендентите за трофеите от големите турнири.

„В тенис отношение аз съм в отбора на старите, няма съмнение в това“, коментира Федерер пред китайския телевизионен канал GGTN по време на участието си на Мастърс 1000 турнира в Шанхай миналата седмица

„Средната възраст за отказване в нашия спорт е 30-33 години. Аз съм на 37 и някои ми казват, че съм стар, което е напълно разбираемо. Трябва да се адаптирам да играя с момчетата от следващите поколения, а това е различно чувство.

Представете си, че когато дойдох в Шанхай през 2002-а година играех с Агаси и делях съблекалнята с Карлос Моя, Тим Хенман и Пийт Сампрас. Това бяха момчетата, които аз познавах от телевизора. Сега е същото и с мен, когато играя срещу някой от младите.

Трябва да настроите мислите си така и да оцените трезво, че младото поколение чука на вратата. Наистина е много вълнуващо. Беше вълнуващо и да играя срещу тенисисти от моето поколение като Анди Родик, Марат Сафин, Хуан Карлос Фереро. Не беше никак лесно да се адаптирам към промените, но пък беше и забавно, защото към моето поколение се присъединиха Рафа, Новак, Анди, Дел По, както и някои от по-младите като Димитров, Раонич и Нишикори. А сега е ред на супер младите като Борна и Зверев. Преходът през толкова много поколение ми помогна да запазя мотивацията си“, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини