Французин с остра критика към Федерер



13-11-2018 15:51 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се ползва със специални привилегии на Australian Open и това се вижда ясно в последните две издания на турнира. Мнението е на ветерана от Франция Жулиен Бенето, който тази година сложи край на кариерата си. Бенето също така е категоричен, че участието на швейцареца в организацията на „Лейвър Къп“ вреди на „Купа Дейвис“ и създава конфликт на интереси.

„Това е демонстративен турнир. Лейвър Къп няма състезателен характер. Няма спортни критерии за участие в него, няма точки за ранглистата. Всичко е финансово. Той дава 750 000 долара на Ник Кириос, за да участва и да играе мачове без значение“, заяви Бенето.

„Нормално е Федерер да получава специално отношение след всичко, което е направил, но на някои турнири има големи разлики в условията. На последните две издания на Australian Open той игра 14 мача, а 12 или 13 от тях бяха във вечерната сесия. В същия ден, в който Федерер игра срещу Ян-Ленард Щруф, имаше мач между Новак Джокович и Гаел Монфис. Всеки директор на турнир би сложил Джокович-Монфис във вечерната сесия, нали? Но не. Те играха от 2:30 часа при 40 градуса, а Федерер-Щруф беше вечерта“, коментира Бенето.

В защита на Федерер се изказа актуалният №1 в ранглистата Новак Джокович.

„Федерер заслужава специално отношение, защото той е шесткратен шампион в Австралия и може би най-великият играч в историята. Хората искат да го гледат на централния корт и то в най-добрите часове. Разбирам позицията на Жулиен, защото понякога изглежда, че някои играчи са привилегировани на някои турнири. От друга страна, трябва да разберете, че Федерер е водеща сила в тениса по отношение на приходи, популярност“, каза сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини