Шампионът Зверев: Имам още много работа



19-11-2018 08:50 | Николай Драганов

Ваканцията на Александър Зверев ще бъде още по-приятна, след като германецът спечели най-голямата титла в своята кариера, побеждавайки Новак Джокович на финала на финалния турнир на ATP в Лондон.


Саша е първият германец след Борис Бекер през 1995-та година, който триумфира с един от най-ценните трофеи в света на тениса.


"Този трофей означава много, всичко, за всички играчи. Играеш само срещу най-добрите. Начинът, по който играх днес, по който спечелих, е невероятен", коментира щастливият шампион.


Зверев стана най-младият шампион от 2008-ма година насам, когато именно Джокович триумфира 1 месец по-млад от настоящата възраст на Саша. Успехът с 6:4, 6:3 над световния №1 и петкратен носител на този трофей донесе неописуема радост за Зверев, който остана дълго на земята след последната точка.


"Паднах на колене, така че коленете ми са малко наранени. Но като изключим това, бях много щастлив. Няма спор - уникално е, че спечелих тази титла, побеждавайки в два поредни дни играчи като Роджър и Новак. Това означава много. Невероятно щастлив съм, както и невероятно горд от този миг", добави германецът.


Саша е първият играч, който побеждава Федерер и Джокович на финалите на ATP, както и първият от 1990-та година насам, който побеждава поставените под №1 и №2. Тогава Агаси побеждава топ поставаните Бекер и Стефан Едберг.


Зверев коментира и партньорството си с друга легенда - Иван Лендъл. Турнирът в Лондон беше осми за тях, откакто работят заедно.

 

"Той анализира мача, който играх срещу Ноле преди няколко дни и ми каза някои неща, които да направя по друг начин. Днес бях по-агресивен, опитах да взимам топката рано. Но моят баща е този, който ми даде основата. Той ме научи на тениса. Той заслужава най-много благодарност измежду всички. Толкова съм му благодарен. Разбира се, опитът на Иван на корта и извън него е невероятен, това ми помогна да изиграя тези два поредни мача", коментира още германският тенисист.


Саша завършва сезона с 58 победи в тура (19 загуби) и още три трофея - в Мадрид, Мюнхен и Вашингтон. За втора поредна година Зверев ще посрещне ваканцията в Топ 4 на световната ранглиста.


"Джокович и Федерер все още ще бъдат играчите, които ще трябва да победиш на големите турнири. Но аз ще направя всичко възможно, за да ставам още по-добър и да се боря с тях винаги. Мисля, че успявам да го сторя. Но още имам много работа. Още съм много млад. Да се надяваме, че през следващата година ще играя по-добър тенис, отколкото през тази, макар да беше добра година", пожела си Александър Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини