Неочакван край: Анди Мъри спира с тениса



11-01-2019 09:13 | Станко Димов

Разтърсваща новина от света на тениса пристигна от Мелбърн в навечерието на Australian Open. Бившият №1 в света и трикратен носител на титли от Големия шлем Анди Мъри обяви на пресконференция, че планира да сложи край на кариерата си след Уимбълдън тази година.

Със сълзи на очи шотландецът сподели пред целия свят, че повече не може да издържа на болката и смята да сложи официално край на кариерата си през лятото. Мъри каза, че ако болката продължава да бъде така силна, дори няма да дочака домашния си Уимбълдън, а ще окачи ракетата още след Australian Open.

„Не съм сигурен, че ще мога да играя с тази болка още четири или пет месеца", заяви 31-годишният шотландец.

„Не се чувствам добре. Имам проблеми от дълго време. Имам постоянни болки през последните 20 месеца. Направих всичко, което беше възможно, за да се опитам да се възстановява, но нямаше голям успех. Намирам се в по-добро състояние, отколкото преди шест месеца, но все още болката е сериозна. Мога да играя на ниво, но не на нивото от преди.

Болката е прекалена. Трябва да има край, тъй като не знам дали ще спре. Бих искал да играя на Уимбълдън. Там искам да сложа край, но не съм сигурен, че ще мога да го направя. Имам опцията за още една по-сериозна операция, която би позволила да имам по-добър живот и болката да изчезне. Обмислям го. Някои спортисти са го правили и са се връщали в спорта, но няма гаранции. Ако го направя, ще бъде, за да мога да живея по-добре“, допълни Мъри.

През последните близо 2 години Мъри страдаше от проблеми в хълбока. Миналия януари той се подложи на операция, но до момента болката така и не изчезва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини