Зверев си гарантира място във втората седмица



19-01-2019 12:42 | Tennis24.bg

Александър Зверев се класира с лекота за осминафиналите на Australian Open, след като победи представителя на домакините Алекс Болт. Германецът надделя с 3:0 сета за по-малко от два часа на корта в Мелбърн. В отделните части резултатът беше 6:3, 6:3, 6:2.

От самото начало на мача Зверев наложи надмощие, като реализира пробив още в първия гейм. Болт успя да го върне за 3:3, но после пак се пропука на свой начален удар, а това беше достатъчно на германеца да го пречупи. Той реализира и още един, трети пробив в този сет и го затвори при 6:3 в своя полза.

Доста по-равностойна беше втората част. Първите признаци за проблеми в него австралиецът прояви в шестия гейм, когато спаси два брейкбола и имаше много трудности да спечели подаването си, но в крайна сметка го стори за 3:3. Но при следващото си подаване Болт не можа да се справи и беше пробит. После на свой ред можеше да го върне в последвалия сервис-гейм на четвъртия в света, но не успя. Спаси един сетбол, но при втория рухна и след ново 3:6 вече изоставаше с 0:2 сета.

Това направи задачата на Зверев в третия сет рутинна. В него той реализира два ранни пробива и въпреки че му се наложи да спасява цели четири брейкбола в шестия гейм, успя да го стори и да затвори впоследствие мача при 6:2 в заключителната част.

В следващия кръг Зверев ще играе с Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини