Надал отвърна на Кириос: Не го приемай лично



07-03-2019 15:03 | Станко Димов

Словесните закачки между Рафаел Надал и Ник Кириос се пренесоха от Акапулко в Индиън Уелс. Пред репортери в Калифорния Надал коментира, че 23-годишният му колега трябва да дава по-добър пример на младите тенисисти, които му подражават.

„Всеки е свободен да прави каквото си иска, но в края на деня, според мен, той (Кириос) оказва влияние върху следващите поколения“, коментира Надал.

„Той (Кириос) е млад, популярен е и според мен трябва да показваме по-добри ценности на децата. Чух, че го е приел много лично. Не съм го видял, но някой ми каза, че е сложил нещо в социалните медии. Не съм толкова млад и не влизам в социалните медии всеки ден. Никога не съм казвал нещо твърде негативно за Ник, не знам защо го е приел толкова лично“, добави испанецът.

Попитан дали е бил подразнен от странния сервис „отдолу“, който направи Кириос в двубоя им в Акапулко, Рафа каза следното: „Той е свободен да прави всичко, което е по правилата. Не виждам проблем в този сервис“.

В Индиън Уелс Надал ще се опита да сложи край на 7-месечната суша без трофей. Испанецът пропусна последните няколко турнира от миналия сезон, а този се завърна в Австралия и игра на финал в Мелбърн.

„През последните 4-5 месеца минах през много неща и не мога да бъда недоволен. Тялото ми се сблъска с твърде много неща в последната година и половина, но аз успях да преодолея препятствията и да играя добре, да бъда на добра позиция в ранглистата и да се боря за важните титли – това е важно за психическото ми здраве“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини