Дел Потро е изправен пред сериозна дилема



14-03-2019 15:37 | Станко Димов

Проблемите на Хуан Мартин дел Потро не спират. В родината му Аржентина пишат, че тенисистът е пред сериозна дилема и обмисля да се подложи на операция, която може да го извади от корта от 4 до 6 месеца.

По време на Мастърс турнира в Шанхай миналата година, Дел Потро падна лошо и счупи капачката на коляното на десния си крак. В резултат на травмата той отсъстваше от кортовете в продължение на 4 месеца, преди да се завърне през февруари в Делрей Бийч.

За негово съжаление, болката не отшумя и Дел Потро беше принуден да откаже участие в Акапулко и Индиън Уелс, където имаше да защитава титли от миналата година.

„Играчът не иска да се подлага на нова операция (след като претърпя 4 операции на китките си), но терапията на коляното не дава желаните резултати и операция е следващата най-добра опция“, съобщи аржентинският журналист Себастиан Торок, цитиран от La Nacion.

Самият Дел Потро наскоро призна, че е мислел за „ужасни неща“ след травмата в коляното. „Мислех, че това е краят на живота ми. Получих фрактура на място, на което никога не съм очаквал да имам подобен проблем“, припомни си аржентинецът.

Очаква се в близките дни да стане ясно дали тенисистът ще се подложи на поредна хирургическа интервенция, или ще предпочете да продължи с рехабилитация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини