Квитова: Атаката срещу мен ме накара да заобичам тениса още повече



Квитова: Атаката срещу мен ме накара да заобичам тениса още повече
Свързани играчи
Тагове
18-03-2019 16:57 | Станко Димов

Петра Квитова говори пред чешки медии за атаката, която претърпя в края на 2016 г. в дома си. Припомняме, че тенисистката беше атакувана от крадец, който я наръга с нож в ръката.

В резултат на инцидента Квитова претърпя няколкочасова операция, като в продължение на месеци завръщането ѝ на корта беше поставено под сериозна въпросителна. В крайна сметка обаче двукратната победителка от Уимбълдън успя да се възстанови напълно и отново е част от елита на женския тенис.

„Сега оценявам тениса повече и се наслаждавам на играта повече“, сподели Квитова.

„Винаги съм харесвала тениса, но сега разбрах какво означава да бъдеш без него. Приемам случилото се като прераждане към правенето на това, което харесвам. Бях изключително мотивирана да възстановя ръката си и да имам нормален живот“.

Попитана през какви трудности е преминалата, чехкинята отговори следното: „Бяха много. При всички положения изпълнението на бекхенд ми беше най-лесно, защото го правя с две ръце. Големият проблем беше форхендът. Трябваше ми максимална сила в ръката“.

„За щастие започнахме бавно. В началото играех с меки топки, без никакви твърди топки. В тази насока нямах проблеми, което ме правеше щастлива. След това всичко се разви в правилната посока. Тенисът е красив спорт. Това е спорт, който можеш да практикуваш от дете до възрастен. Можеш да играеш двойки, единично. Аз харесвам играта си много. Важно е да си във физическа форма, но и психически да си стабилен. Това е малко като шаха, премисляш всеки следващ ход“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини