Григор: Не очаквам много от себе си в този турнир



24-03-2019 08:40 | Николай Драганов

Завръщането на Григор Димитров на корта след дългото отсъствие заради контузия в рамото беше обвито в много неизвестни. Българинът обаче показа добра игра и надви категорично опитния Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 на старта на турнира в Маями.


Въпреки че изглеждаше да играе без болка, след двубоя Димитров призна, че участието му в Маями не е било сигурно. В момента за него в пълна степен важи правилото: "играем мач за мач". 


"Дори не мислех, че ще играя тук, но получих този шанс и исках да се възползвам максимално от него", коментира Гришо след успеха над Лопес. В последните два месеца той пропусна предварително заявените турнири в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс. 


"Пътят от Австралия насам беше дълъг за мен. Исках просто да изляза на корта и да разтворя малко крилете си", призна българинът. Липсата на практика не си пролича в мача срещу Лопес, в който Димитров спечели 85% от точките при първи сервис.


"Прекарах доста време извън корта. Можех да тренирам във фитнеса и да развивам някои части от играта, но не можех да сервирам близо месец. Преминах през много процедури, много възстановяване, много от всичко", добави той.


"Да изляза и да играя като цяло без болка е хубаво. Но тези неща изискват време, така че не очаквам много от себе си от този турнир", добави той.


В следващия кръг той ще се изправи срещу Джордън Томпсън от Австралия, който надви Карен Хачанов. След това е възможен сблъсък с Кевин Андерсън. Но Димитров е категоричен, че не мисли толкова напред.


"Единственото нещо, за което мисля в момента, е как ще се чувства рамото ми на сутринта. Просто искам да се събудя и да няма толкова много болка. Ограничен съм в някои неща, но положението е такова, каквото е. Но корта или извън него - бориш се с каквото имаш", завърши Гришо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини