Надал: Изиграх най-слабия си мач от 14 години



21-04-2019 08:14 | Николай Драганов

Рафаел Надал пропусна едно от изключително редките си поражения в Монте Карло, където е носител на рекордните 11 отличия. Испанецът беше победен с 4:6, 2:6 от Фабио Фонини, а след двубоя призна, че това е може би най-слабият му мач на клей от 14 години насам.


"Изиграх много слаб мач срещу добър играч. В такава ситуация, всичко е ясно - губиш", коментира Рафа след поражението.
"Беше един от онези дни, в които всичко се обърква. Изиграх може би най-слабият си мач на клей от 14 години насам. Днес заслужавах загубата, защото играх срещу играч, който беше по-добър от мен", призна Надал.


Запитан дали всички са очаквали повече от възможното от него след контузия, 11-кратният шампион отговори:


"Аз винаги очаквам най-доброто, но трябва да си готов да приемеш и негативен развой. Това е. Пропуснах възможност във важен турнир за мен. Тъжен съм, разбира се. Вярно е, че дори да имах шанс за силен старт на клей на сезона, просто не се получи. Можем да говорим за тактика и техника, но в крайна сметка това беше просто един, в който чувството го няма. Когато това се случи е трудно да намериш обяснение на останалото", добави испанецът.


"Идвам от неприятен момент по отношение на контузиите и от психологическа гледна точка не беше лесно да приема всички неща, които се случиха. Проблемът, че понякога свикваме да сме много, много стабилни през цялото време, дори когато се завръщаме след контузии - да печелим отново и отново. Но нещата не са толкова лесни. По-трудно е да поддържаш еднакво високо ниво всеки следващ ден, когато нямаш увереност в поредни мачове.


Дори да бях стабилен конкурентен в изиграните турнири, всички тези прекъсвания все пак внасят нестабилност... Това е сред причините да спечеля всички тези турнири, особено на клей. Но е по-трудно, когато се случват тези неща", завърши Матадора.


Следващата надпревара в неговия календар е тази в Барселона, където също ще търси безпрецедентна 12-та титла. На старта Надал ще се изправи срещу победителя от мача между Мариуш Копил и Леонардо Майер, а на четвъртфиналите е възможно повторение на миналогодишния му финал срещу Стефанос Циципас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини