Кириос атакува Джокович: Иска да бъде най-великият, да бъде Федерер



16-05-2019 11:44 | Станко Димов

Ник Кириос никога не е бягал от скандалите. Австралиецът е на път да се забърка в още един такъв, след като започна изненадваща словесна атака срещу световния №1 Новак Джокович. Кириос е на мнение, че сърбинът има „болна мания за себе си“ и прави всичко възможно, за да бъде харесван.

„Имам чувството, че той има болна амбиция да бъде харесван. Той просто иска да бъде Федерер. Иска да бъде харесван толкова много, че не мога да го понасям. Начинът, по който празнува победите си ме убива“, коментира Кириос в подкаста No Challenges Remaining.

„Джокович винаги казва това, което трябва да каже, а не това, което мисли. Ако играя срещу него и успея да го победя, ще бъде страхотно да празнувам успеха си пред него“.

Кириос призна класата на носителя на 15 титли от Големия шлем, но също така изрази мнение, че Анди Мъри е имал по-добри качества на корта.

„Джокович е невероятен. Той е шампион, един от най-великите, които са се раждали някога. Мисля, че е възможно да задмине Федерер по титли от Големия шлем. Няма значение колко титли от Шлема ще вземе, за мен той никога няма да бъде най-великия“.

Кириос води с 2:0 победи и 4:0 сета в преките двубои с Джокович. „Съжалявам, но ако не можеш да ме победиш, няма как да бъдеш най-великия“, продължи атаката си австралиецът и похвали Анди Мъри.

„Много съжалявам за Анди. Мисля, че той е много по-добър от Новак, играл съм с двамата, според мен Анди има по-добър ретур, както и сервис. Той трябваше да спечели още няколко титли от Големия шлем“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини