Дел Потро отново се контузи и ще се оперира



20-06-2019 17:14 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро изживя кошмарно дежавю. Бившият №3 в световната ранглиста получи контузия в края на двубоя си срещу Денис Шаповалов в сряда, а направените медицински изследвания констатираха ужасна новина – счупена капачка на дясното коляно.

Това е втори пореден случай, в който Дел Потро претърпява същата контузия. Той счупи капачката си и през октомври миналата година на Мастърс 1000 турнира в Шанхай, в резултат на което бе извън строя до февруари.

Лекарите са категорични, че този път шампионът от US Open 2009 ще трябва да се подложи на операция, за да може да се възстанови. Интервенцията ще бъде извършена в близките дни, като на този етап не е известно колко време ще отнеме на аржентинеца да се върне на корта, но това едва ли ще се случи в близките месеци.

Отсъствието на Дел Потро ще му коства и сериозна загуба на позиции в ранглистата, тъй като той има да защитава четвъртфинал от Уимбълдън и финал от US Open.

Цялата кариера на аржентинеца е белязана от тежки контузии, заради които той пропусна на практика цели сезони. Преди години аржентинецът се подложи на операции на двете си китки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини